Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fiska

I Falkenbergs åar, hav och sjöar trivs mer än bara lax. Platserna att fiska på är många och vackra. Skulle det inte nappa kommer du ändå vara en skön naturupplevelse rikare.


Falkenbergs Laxfiske

Falkenbergs laxfiske erbjuder ett spännande vildlax- och öringsfiske. Genom naturvårdande insatser har laxen i Ätran bevarats och är idag det i särklass starkaste beståndet av atlantisk vildlax i Sverige. Så kom och pröva på utmaningen i Ätrans forsande vatten, från stadens utbud har du bara en kort promenad till din nästa fiskeupplevelse.

Fiska i Hertingforsen

Med start den 1 april erbjuder Falkenberg Laxfiske ett nytt spännande fiske i Hertingforsen. Den passionerade flugfiskaren har all anledning att glädjas över detta nya catch and release-fiske, med endast två fiskande om dagen. Här hittar du praktisk information och värdfulla fisketips .

Fiska i Ätrans Nedre

Ätran är klassiskt laxvatten och i Vessigebro finns fina fiskemöjligheter. Ätrans Nedre fiskevårdsområde sträcker sig från bron i Vessigebro till bron över gamla E6 i Falkenberg, ca 150 m uppströms Hertings kraftstation.

Fiska i Fegensjön

Fegensjön bjuder på utmanade fiske för sportfiskaren. Sjön består av flera smala fjärdar, grunda vikar och stora djup. Med 17 olika fiskarter får du variation på fisket, allt från gös till storgädda nappar på kroken.

Fiska i Högvadsån

I Högvadsån får du bra variation på fisket. Här finns lax, öring, gädda, abborre och flera andra arter.

Fiskeguide i Falkenberg

Falkenberg är en perfekt plats för dig som gillar att fiska. Om du vill ha guidning till bra ställen och fiskemetoder eller lära dig flugfiska från grunden har du kommit helt rätt. Med hjälp av fiskeguiden Jesper Ljungberg blir fisket både lätt och roligt.